Wil je een kamerplant die écht heel anders is? Dan is de polkadot begonia wellicht iets voor jou. Deze dame staat ook bekend als begonia maculata wightii, stippenplant en forel begonia. Maar wij houden de vrolijke term polkadot erin. 

Verzorging

  • Een lichte, zonnige standplaats. 
  • Zorg voor een vochtige grond, maar geef niet teveel water. 
  • Pas op voor besproeien in de zon, de bladeren kunnen dan verbranden. 

Kleuren en vormen 

De polkadot begonia is de rossige schoonheid van de natuur. De stam lijkt op dat van bamboe, de bladeren hebben een (paars)rode achterkant en witte bijna zilveren stippen op de voorkant. Vrolijke sproetjes die de vrolijke persoonlijkheid van de plant onderstrepen. Of is het onderstippen? Nog een pluspunt: de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen. 

Symboliek

De naam polkadot begonia verwijst naar het patroon met witte bolletjes op veelal een rood vlak. Een dessin die altijd een glimlach op je gezicht weet te toveren. En als je mensen kunt laten lachen, heb je verder geen symboliek meer nodig. Toch?

Herkomst

De plant komt uit de tropische gebieden van Brazilië, dat verklaart direct de uitgesproken schoonheid. Polkadot begonia is lid van de Begoniaceae familie. Houd rekening met de herkomst wanneer je een plekje uitzoekt. Deze rossige dame houdt van warmte.

Bron: www.mooiwatplantendoen.nl